AULA DE REPTILS:   descobrint el desconegut

 
 

Quan ens vam presentar, sempre hi ha la mateixa pregunta: qui som?

Som una empresa familiar, vinculada al món dels animals des de fa més de 20 anys. Els nostres inicis van ser les botigues d'animals, però ràpidament ens vam adonar que aquest camí no ens omplia i sortim del món purament comercial entrant en una fase més didàctica, començant amb exposicions de rèptils, activitat que va durar uns 5 anys i que ens va introduir gradualment a la nostra tasca actual, el taller, xerrada i toca-toca de rèptils.

Aquesta activitat la venim duent a terme des de l'any 2002 fins a l'actualitat.


Per sort cada vegada més col · legis ens obren les portes, ja que al principi era una mica difícil convèncer alguns professors / es ja que sempre s'ha tingut molta por a aquests animals precisament pel desconeguts que són i per la fama que els precedeix, fama que en la gran majoria de casos no se la mereixen. També estem introduint algun amfibi i algun aràcnid i insecte.

Amb nosaltres els alumnes descobreixen asseguts en els seus propis pupitres (si ho han llegit bé, vam realitzar el taller en el propi col · legi, no hi ha cap desplaçament per part dels alumnes) a aquests diferents i complexos animals, la seva alimentació, la seva reproducció, el seu hàbitat , podent-VEURE i TOCAR.

Un punt important de la xerrada és el gran problema que existeix avui dia amb aquests animals, que es venen com a animals de companyia ... sense ser-ho i això comporta un gravíssim problema a la Natura, ja que molts d'aquests animals són abandonats per seus amos quan es cansen d'ells implicant un dany molt greu al nostre entorn.

Aquesta realitat és la que intentem fer comprendre als alumnes: la tinença responsable dels animals, fins i tot aquesta responsabilitat estendre al fet de tenir un gos o un gat, fins i tot un conillet, ja que en la majoria d'ocasions es té l'animal com un joguina, que passat uns dies els nens es cansen dels mateixos i són els pares els que s'han de fer càrrec de l'animal en qüestió. Com si als pares els sobrés el temps per tenir cura de les mascotes oblidades dels seus fills. 

BENVINGUTS A LA NOSTRA WEB

SEMPRE ES TÉ POR AL DESCONEGUT ...